آلبرت انيشتين:
هيچ دينى شايستگى حكومت بر انسان را ندارد
علی شیبانی
همکارمان هلن شوکتی در هر شماره به معرفی آلات، نخبگان و دیگر مقولات مربوط بهموسیقی ایرانی میپردازد که از نظرتان میگذرد.
فصل بیست وسوم
هلن شوکتی
جمشيد شيبانى آغاز گر موسيقى و ترانههاى نوين ايرانى
على عظيمىنژاد مفسر هنرى در مقالهاى نوشت:
برخى از چهرههاى هنرى، هنرمندان چند ساحتى و چند وجهى محسوب مىشوند يعنى در بيش از يك يا دو هنر از جمله موسيقى، سينما، ادبيات و يا هنرهاى ديگر استعدادهاى خود را به نمايش مىگذارند. البته وجوه مختلف باعث مىشود تا در برخى عرصهها كمتر در ميان عموم مردم شناخنه شوند كه يكى از اين افراد (جمشيد شيبانى) است.
دهه چهل خورشيدى ترانه سيمين برى را ساخت و با همين تك آهنگ شهرهى خاص و عام شد.
جمشيد شيبانى در سال ١٣٣١ در تهران در يك خانوادهى هنرى به دنيا آمد. خاندان او از افراد بسيار مؤثر و فرهنگساز در ايران محسوب مىشوند. پدرش عنايتالله شيبانى ازپيشگامان هنر تأتر و نمايش در ايران و از مؤسسان هنرستان هنرپيشگى در تهران بود. پدر جمشيد علاوه بر هنرهاى نمايشى به موسيقى كلاسيك ايرانى هم دلبستگى داشت و با نواختن تار و آواز ايرانى هم آشنا بوده و برخى ازاجراهاى او با تار علیاكبر خان شهنازى هم باقى مانده است.
مادر جمشيد از هنرمندان شاخص زمان خودش بود، بطوريكه برخى از اساتيد بزرگ موسيقى ايران از جمله ابوالحسنخان صبا از شاگردان مادر جمشيد شيبانى بودند. ابوالحسن در سن ٩ سالگى نزد اين بانوى هنرمند نواختن سهتار را آموزش ديد و احمد عبادى كه بعد از مرگ پدرش ميرزاعبدالله (از بانىيان تدوين موسيقى دستگاهى ايران و پدربزرگ مادرى جمشيد شيبانى)
نزد مادر جمشيد شيبانى به يادگيرى موسيقى ادامه داد.
احمد عبادى استاد سهتار نواز ،،. دايى جمشيد و مهندس هوشنگ سيحون هم پسرخاله او بود.