هلن شوکتی در هر شماره به معرفی یکی از بزرگان موسیقیی ایران میپردازد که بهنظر میرسد.
ابتدا با ياد و نام ايران درودى ،،،،،،يك هنرمند چند بعدى “هم نقاش هم نويسنده هم نوازنده موسيقى و مدرس تاريخ هنر این شماره را آغاز میکنیم.
ايران درودى: نخستين بار كه عشق به سراغم آمد ادعاى مالكيت جهان را كردم.
همهكس و همهچيز را متعلق بخود دانستم. امروز -تهى از خودخواهى و تصاحبها- تنها مالك تنهايي خويشم
نگاهى عاشقانه به زندگى دارم. عدم حضورم را اعلام مىكنم .اين است نظام عشق……….هيچكس نبودن
اگر مرگ را تولدى ديگر بدانيم، خواهم گفت كه دستهايم دوباره نقاشى خواهند كرد و بار ديگر سرنوشتى را كه حماسه عشق را به تلخى و سختى، اما پرشكوه زيسته است به دوش خواهند كشيد.
ايران درودى كه به گفته خودش از روياهايش طناب مىبافت و نقاشى مىكرد، روز جمعه هفتم آبان به طبيعت پيوست.
روح اله خالقى، علينقى وزيرى، حسين گلٍگلاب
استاد روحاله خالقی
فصل پنجم:
هلن شوکتی
از اوايل سالهاى ١٣٢٠ تا پايان دهه بيست كلنل علينقى وزيرى و يار وفادارش روحاله خالقى علاوه بر قطعات و تصنيفهاى بسيار مجموعأ تعداد بيشمارى هم مارش و سرود ساختند.
بگفته آقاى وزيرى در سالهايى كه هنرستان و مدرسه موسيقى داير بود ،٣٧ صفحه ى دو رو بر روى گرامافون ضبط شده با مقاديرى مارش و سرود.
روحاله خالقى در اين باب نوشته است: اين سبك از موسيقى را آقاى وزيرى ابداع كرد و ساخت تا نشان دهد كه علاوه بر احساسات ملى و سياسى ميتوان از طريق اين نوع سرود موجبات شادى و نشاط مردم را نيز فراهم ساخت. در سرودهاى وزيرى بر خلاف صاحب منصبان موسيقى و ارتش كه معمولأ در تمجيد اين و آن است، هيچ اسم خاصى بكار نرفته مگر وطن و ايران …….
در اين سالها شاعرانى مانند عبدالعظيم قريب و وحيدعلى كمالى بر روى آهنگهاى كلنل وزيرى شعر گذاشتند، اما شاعر اختصاصى و ثابت قدم حلقه او كسى نيست جز ،،حسين گلٍگلاب،،
حسين گل گلاب شاگرد عبدالعظيم قريب در مدرسه علميه تهران و همكلاس روحاله خالقى در مدرسه عالى موسيقى و مريد حلقه به گوش كلنل در تمام آن سالها.