نا اهلان درخانه‌ی ما

این مطلب را از سایت قلم‌انداز متعلق به دوست هرگز ندیده‌ام محمد صادقی وام گرفتم که سایتی‌ست بسیار خواندنی.
 

برای آنانی که به تاریخچه‌ی کودتای بیست و هشتم مردادماه سال ۱۳۳۲ کمی آشنایی داشته باشند نام‌های قهرمانان و ضدقهرمان‌های این جریان شناخته شده است. چهره‌هایی مثل دکتر محمد مصدق و دکتر فاطمی از سویی و نصیری، زاهدی، اشرف پهلوی، شعبان بی‌مخ ، رمضان یخی و این کُرمیت روزولت ناجنس که مامور مخصوص اطلاعات آمریکا بود در صف کودتا چیان.

اما در این میان یک اسم کمتر مطرح بوده و به دلایلی نامعلوم کمتر به ‌آن پرداخته شده. سِر ریپورتر شاپور جی که در تمامی سال‌های اقتدار پهلوی دوم همیشه در مهم‌ترین و اساسی‌ترین قایع و لحظات حضور و نقش داشته و همواره هم در سایه قرار داشته. پی بردن به نقش این آدم و پدرش که او هم لقب سِر داشته و به‌نام سِر ریپورتر اردشیر جی معروف بوده است و در تمام دوران پنجاه و هفت ساله‌ی پهلوی‌ها در این کشورفعال بوده‌اند کاری است مهم که حتما باید روزی به ‌طور کامل روشن شود. اما دیدن این عکس که این آقا را در دادگاه مصدق نشان می‌دهد در این روزها برایم خیلی اهمیت داشت خصوصا اینکه در تمام سال‌های پس از این کودتا این عملیات را در رسانه‌های داخلی قیام ملی نامیده بودند و از همه مضحک‌تر این‌که هنوز هم بخشی از خارج نشینان از همین عنوان برای آن کودتای کثیف استفاده می‌کنند.

درباره Habib

متولد سال ۱۳۳۰ رشت استان گیلان- کسب لیسانس از دانشگاه ملی ایران- کوچ به ینگه دنیا سال ۱۳۶۵ و اقامت در کالیفرنیا-چاپ اولین کتاب شعر بنام (الف مثل باران) در سال ۱۳۸۴ در ایران توسط انتشارات شاعر امروز.
این نوشته در مقاله ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

نظرتان را ابراز کنید