- [wikiwordpress]
جستجو
دفتر هنر وبژهی «نشریات فکاهی ایران» را میتوانید با فشار روی نشانیی زیر بخوانید و داشته باشید:
daftar-honar.com
__لل_____________________ _..._________________ ..................................................................................... دفتر هنر شمارههای گذشته را میتوانید از طریق رسانه ابتیاع کنید. ntjv ikv _..._________________ .. ***************دوستان گرامی
از شما که علاقهمندید با درج کارهای ادبی و هنریتان و نیز اخبار و اطلاعات تازه در رسانه شرکت کنید آنها را با فرمتword به نشانیی
habib@rasaaneh.com برایمان ارسال کنید تا در صورت امکان در اینجا منتشر کنیم.
____________________________
....
...... .....
.. «الف مثل باران» را از رسانه بخواهید. .............. .. ..دو گفتار کتاب جدید محسن صبا چاپ انتشاراتیی آوانوشت منتشر شد. ......_______________________________________________ ______________________________________________کتابهای رسیده
.با تشکر از دوستانی که کتابهای خود را برای رسانه ارسال داشتهاند.
این کتاب را میتوانید در نشانیی زیر بخوانید.
http://asre-nou.net/php/view.
php?objnr=31357 پیوندها
دستهها
- دیدار 18689
-
یووال نوح هراری و نئاندرتالها
بیش از ۵۰۰۰ نفر پیر و جوان، بیشترشان خوش قیافه و معتقد به جامعهی باز با کت و شلوارهای تروتمیز و لباسهای شیک و رسمی خرج زیادی کردهاند تا بیایند و نووال نوح هراری را ببینند.
از وقتی که کتابهایش بیش از بیست میلیون بار به فروش رفته و او در همه جای دنیا بزرگترین سالنها را پرکرده، این پروفسور تاریخ در دانشگاه عبری اورشلیم لقب بزرگترین اندیشمند دوران معاصر را از آن خود کرده است.
پس از جلسهی آنتورپن نمونهی بلژیکی نیوزویک او را دعوت کرد. چند شماره از آن بیرون آمده و تا حال فروشاش در حد ۳۰۰۰۰ نسخه بوده . هراری میتواند کمک کند که فروش بهتر شود.
در سالن «لوتو »معمولاً گروههای موسیقی مثل John Brothers و Underworld برنامه میگذارند. حالا هراری را هم به عنوان یک پاپ استار اندیشمند معرفی شده که میتواند موجب سوتفاهم بشود.
پیش از ۱۰۰۰ سال پیش حکومتهای امروزین اصلاً وجود خارجی نداشتند. در ۵۰۰۰ سال پیش نه چینی بود و نه مسیحی یا یهودی و بلژیکی و هلندی. دولتهای جدیدی به وجود آمده ونابود شدند. قبایل و دستهجاتی که قبلاً بیگانه و شاید دشمن بودند به هم پیوستند. هیچ چیز آن طور که زمانی بود، نماند.
عمر انسان به ۲ میلیون سال، عمر پستانداران به چیزی حدود ۲۰۰میلیون و حیات به ۴ میلیارد سال میرسد. حالا انسان در شرایطی قرار گرفته که به نظر میرسد بتواند زندگی غیر ارگانیک خلق کند. آنچه هراری در این رابطه میگوید این است : ما در برابر یک گذار تاریخی ، یک نوع تکامل و فرگشت قرار داریم و برای رو به رویی با آن باید از منظری کیهانی به زندگی نگاه کرد.
در سال ۱۹۹۸ به اکسفورد رفت تا دکترایش را بگیرد. پایان نامه اش درباره ی : خاطرات جنگجویان رنسانس بود. در تعطیلات آخر هفته به سراغ کلوپهای همجنس گرایان در لندن میرفت.
دانشجویان مشتاق بودند و به نظر میرسید که نیاز به کار بیشتر در این زمینه وجود دارد. هراری درس هایش را به شکل کتابی در آورد که در سال ۲۰۱۱ به زبان عبری منتشر شدو بعد در سال ۲۰۱۴ به زبانهای دیگر. کتاب «یک داستان کوتاه در باره انسانیت» تا به حال دوازده میلیون بار فروخته شده. در آلمان هنوز این کتاب در مقام دوم پرفروش ترین ها قرار دارد.
مدت هاست که پروفسور تاریخ تبدیل به یک شرکت شده است. در برجی شیک ودر دل تل آویو مرکزی دارد با دوازده کارمند که بخش ارتباطات و بازاریابی را به عهده دارند. شرکتی به نام یهاو ـ هراری . «یتزیک یهاو »همسر هراری ست.
ملاقات ما دو روز بعد از سخنرانی آنتورپن در هتلی در آمستردام بود. درست مثل یک پاپ استار. ۴۵ دقیقه. شروع و پایانش دقیقاً براساس برنامه. یک خبرنگار میآید و آن یکی میرود.
هراری در مورد راز موفقیت کتابهایش میگوید که پس از خواندن آن آدم خودش را باهوشتر احساس میکند. یعنی بدون تحصیل سه سال اقتصاد میفهمد که کاپیتالیسم چطور عمل میکند.
سیستمهای سیاسی کنونی نخواهند توانست به شکل امروزین به حیات خود ادامه دهند. دنیایی خواهیم داشت که در آن استعمار اطلاعاتی و دیکتاتورهای دیجیتالی حکومت را به دست خواهند گرفت و مبارزه ی تسلیحاتی میان آمریکا و چین خواهد بود. دنیایی که در آن استثمارشدگان قرن بیستم اگر امکان استثمار شدن داشته باشند، راضی خواهند بود، چون در این دوره کلاً تبدیل به موجوداتی بیفایده میشوند. دنیایی که ایدئولوژیهای قرن بیستم حالا چه سوسیالیسم باشد یا ناسیونالیسم و لیبرالیسم پاسخ و راه حلی برای چالش های ناشی از وجود هوش مصنوعی، پدید آمدن بیوتکنولوژی و تغییرات آب و هوایی نخواهند داشت . هراری عقیده دارد که همهشان فقط ایدههای نوستالژیک دارند و بس.
پیام کتاب «یک داستان کوتاه دربارهی انسانیت» اینست: هیچ چیز دائمی نیست، هیچ چیز عالی نیست، دنیا را همانطور که هست بپذیر. چیزی شبیه بودیسم. هر چند هراری نه به خدا اعتقاد دارد و نه به بودا.
در همان اواخر ژانویه و در طی مصاحبه، هراری راجع به اپیدمی ویروس کرونا هم حرف زد. در آن زمان به نظر میرسید که هنوز خطر جهانی شدن شیوع کرونا دور باشد، هراری میگوید در آیندهای که هوش مصنوعی فراگیر شود و بتوان تمام اطلاعات بیولوژی و اجتماعی انسان را در دست داشت ، در دنیای کنترل همه جانبه آن طور که کمیتهی مرکزی حزب کمونیست چین آرزویش را دارد، میتوان جلوی کرونا را گرفت.
چند هفته بعد هراری چندین مصاحبه با س ان ان و بی بی سی داشت و برای نیویورک تایمز نوشت : طاعون در قرن چهاردهم، آبله در قرن شانزدهم و آنفولانزای اسپانیایی در سال ۱۹۱۸ جان میلیونها انسان را گرفت. در قرون وسطی کسی از وجود باکتریها یا ویروسها خبر نداشت. آن را بیشتر عقوبت الهی میدانستند. اما در قرن بیستم موضوع روشن شد. امراض، محدودتر و تعداد قربانیان کمتر شدند. انسان پیشرفتهای عظیمی داشت. امراضی چون آبله که حتی بعد از جنگ جهانی دوم در دنیا کشتار میکرد، در دههی هفتاد بر اثر یک تلاش جهانی مغلوب شد.
این نوشته در مقاله ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقهمندیها.